ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Στους ελαιώνες Κενταύρων παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, προϊόν βιοδυναμικής καλλιέργειας, με πιστοποίηση από τον οργανισμό TUV Hellas. Τα ελαιόδεντρα φύονται σε παρθένα εδάφη στο οροπέδιο της Φολόης, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η κορωνέικη, η αγριελιά και η Ολυμπία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών, πραγματοποιείται θρυμματισμός των κλαδιών ελιάς, με αποτέλεσμα να παράγεται οργανική ουσία που προσφέρει βιολογική λίπανση του εδάφους.

​Η ποικιλία Ολυμπία είναι η τοπική ποικιλία που φύεται στις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας. Χαρακτηριστικό της είναι η σημαντικά μεγαλύτερη περιεκτικότητά της (5 έως 10 φορές) σε ευεργετικές ουσίες, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ποικιλίες ελιάς. Πρόκειται για μια ποικιλία που συναντάται στην περιοχή για περισσότερα από 1.500 χρόνια.​

Το ελαιόλαδο είναι προϊόν εξαγωγής εν ψυχρώ (20C - 22C) και η εξαγωγή του γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση μηχανικών μεθόδων. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα μηδαμινή, που διατηρεί στο ακέραιο όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Στοχεύουμε καθαρότητα του ελαιόλαδου που παράγουμε, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του: άρωμά, γεύση και υφή.


Η τυποποίηση και η εμφιάλωση του προϊόντος γίνεται με πιστοποιημένες μεθόδους σε σύγχρονες μονάδες στην περιοχή της Ηλείας, ακολουθώντας την παράδοση και στους νόμους της
​φύσης σε κάθε στάδιο καλλιέργειας και συλλογής.